Jāņu siers ar ķiplokiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg biezpiena,
  • 3 l piena,
  • ceturtdaļpaciņas sviesta,
  • 2 ēdamkarotes krējuma,
  • 6 olas,
  • sakapāti ķiploki, dažādi zaļumi un sviests siera pārklāšanai,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tajā iedrupina samaltu biezpienu un maisot karsē, līdz sāk izdalīties sūkalas, tad tās notecina.

2

Katlā liek sviestu, tai pievieno notecināto siera masu, ar krējumu sakultas olas, sāli, visu karsē, enerģiski maisot, līdz masa kļūst viengabalaina.

3

Viengabalaino siera masu liek marlē caurdurī, izveido apaļu formu, zem sloga atdzesē. Kad siers atdzisis, to apsmērē ar sviestu un apviļā sakapātos ķiplokos un zaļumos.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Līgo svētki

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...