Jāņuzāļu maizītes Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg rauga mīklas,
  • olas dzeltenums pārziešanai,
  • 150–200 g Krievijas vai Holandes siera,
  • zaļumi pēc izvēles – dilles, pētersīļi, baziliks, raudene, timiāns,
  • 1–2 ķiploka daiviņas,
  • ēdamkarote sauso garšaugu maisījuma,
  • jūras sāls,
  • 30–50 g sviesta.






Gatavošana:

1

Sieru sarīvē, zaļumus (pēc izvēles) un ķiplokus sīki sakapā. Sviestu bļodiņā izkausē, tajā iejauc rīvēto sieru, zaļumus, ķiplokus. Nedaudz siera un zaļumu atliek malā.

2

Rauga mīklu sadala 2–3 daļās. Uz miltiem nokaisītas virsmas katru daļu atsevišķi izrullē.

3

Uz izrullētās mīklas uzziež siera–sviesta–zaļumu masu, vienu malu atstājot brīvu. To noziež ar sakultu olas dzeltenumu.

4

Mīklu sarullē un ar asu nazi sagriež 12–16 gabaliņos. No katra mīklas gabaliņa ar rokām izveido apaļas formas maizītes, izkārto uz plāts, liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 200 °C temperatūrai, un cep 15–20 minūtes.

5

Kad maizītes pacēlušās un kļuvušas pufīgas, plāti izņem, maizītes pārkaisa ar malā atlikto rīvēto sieru un zaļumiem, pārkaisa nedaudz rupjo sāli un vēl uz dažām minūtēm iešauj cepeškrāsnī, līdz siers izkūst un maizītes iegūst zeltainu brūnumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Līgo svētki

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...