Jogurta kūka ar konservētiem persikiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g cepumu un 100 g sviesta – pamatnei.

Krēmam:

  • 600–700 g persiku,
  • 100 g cukura,
  • 450 g jogurta,
  • 250 g saldā krējuma (35%),
  • 1 citrona miziņa un sula,
  • 15 g (nepilna paciņa) želatīna.

Gatavošana:

1

Pamatnei cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā, iepilda kūkas formā, kas izklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, pāris cm biezumā un izlīdzina. Uz 30 minūtēm formu ievieto ledusskapī.

2

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest. Citronam norīvē miziņu.

3

Dažus persikus atliek sāņus dekorēšanai, pārējiem izņem kauliņus un sadala trīs daļās – vienu daļu sasmalcina gabaliņos. Palikušās divas daļas persiku sablendē ar pusi no cukura un tad noņem nost apmēram ceturto daļu masas. Palikušajai masai pievieno pusi no želatīna daudzuma, sagrieztos persiku gabaliņus, rūpīgi samaisa, liek pāri cepumu kārtai un ievieto ledusskapī.

4

Putukrējumu saputo ar atlikušo cukuru. Jogurtu sajauc ar citrona miziņām, sulu, atlikušo persiku masu un želatīnu. Tad rūpīgi iemaisa putukrējumu un pārklāj pāri persiku kārtai. Kūku rotā ar persiku gabaliņiem un uz 3–4 stundām ievieto ledusskapī.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kūkas bez cepšanas