Kanēļmaizītes ar svaigā siera glazūru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Mīklai:

  • 550–600 g (apmēram 4–4,5 glāzes) miltu,
  • 2 olas,
  • 1 glāze piena,
  • 50 g svaiga rauga,
  • 80–100 g cukura,
  • 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta,
  • nepilna tējkarote sāls,
  • sviests maizīšu pārsmērēšanai.

Pildījumam:

  • sviests mīklas pārsmērēšanai,
  • 150 g brūnā cukura,
  • 1–2 ēdamkarotes kanēļa.

Glazūrai:

  • 4–6 ēdamkarotes pūdercukura,
  • 4 ēdamkarotes istabas temperatūras krēmsiera (Filadelfija, Maskarpone u.c.),
  • 2 ēdamkarotes istabas temperatūras sviesta,
  • pāris pilieni vaniļas esences vai nedaudz vaniļas cukura.

Gatavošana:

1

Pienu uzsilda līdz 30 °C temperatūrai, tajā iemaisa raugu un nedaudz cukura, ļauj sākties rūgšanai.

2

Olas viegli sakuļ, piekuļ klāt izkausēto sviestu, iemaisa atlikušo cukuru, sāli, tad pienu ar raugu, pamazām iestrādā miltus, līdz iegūst vijīgu, pie rokām nelīpošu mīklu. To ievieto bļodā, pārsedz ar dvielīti un siltā vietā ļauj uzrūgt, līdz tā ir apjomā dubultojusies.

3

Brūno cukuru sajauc ar kanēli. Izrūgušo mīklu liek uz galda un izrullē taisnstūrī, to ieziež ar sviestu un pārkaisa ar cukura–kanēļa maisījumu. Mīklu sarullē rullītī, kuru sagriež gabaliņos. Novieto uz cepamās plāts, kas ieziesta ar taukvielām vai izklāta ar cepamo papīru un ļauj siltā vietā vēlreiz uzrūgt.

4

Uzrūgušas maizītes pārsmērē ar sviestu un liek cepeškrāsnī, kas sasildīta līdz 200 °C temperatūrai. Cep 15–20 minūtes, līdz top brūnīgas un ir gatavas.

5

Pagatavo glazūru – krēmsieru ar sviestu samaisa viendabīgā masā, tajā iejauc pūdercukuru. Ja izmanto vaniļas esenci, tad to piemaisa klāt krēmsieram ar sviestu, ja vaniļas cukuru – tad to pieber pūdercukuram. To uzsmērē izceptām, nedaudz padzisušām maizītēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...