Karaliskais deserts ar krēmsieru un kraukšķiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 500 g krēmsiera,
  • 200 g auzu pārslas,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 200 g cukura,
  • 150 g tumšā šokolāde,
  • 2–3 ēdamkarotes brūnā cukura,
  • sauja valriekstu.

Gatavošana:

1

Krēmsieru ar cukuru saputo krēmīgā konsistencē. Tad pielej pusi no saldā krējuma un rūpīgi saputo, lai masa kļūst mīkstāka un vijīgāka.

2

Bļodiņā liek gabaliņos salauztu šokolādi. Katliņā uzsilda atlikušo saldo krējumu līdz pirmajiem burbulīšiem un tad pārlej to šokolādei. Kādu brīdi neko nedara, līdz redzams, ka šokolāde jau pati pakususi. Tad ar karoti lēnām sāk maisīt un turpina tik ilgi, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa, kas sāk biezēt.

3

Sakarsē sausu pannu un liek grauzdēties auzu pārslas ar cukuru un riekstiem. Svarīgi to darīt ne pārāk lielā temperatūrā un nemitīgi apmaisot, lai nekas nepagūst piedegt. Kad auzu pārslas jau nedaudz karamelizējušās, pārber traukā un atdzesē.

4

Deserta traukos vispirms izlīdzina kārtu krēmsiera masas, tad liek kārtu kraukšķīgo auzu pārslu, tad atkal krēmsieru. Kā nākamo izlīdzina šokolādes krēmu un virskārtā atkal krēmsiera masu. Dekorē ar riekstiem, sarīvētu šokolādi, kakao vai pāri palikušām grauzdētām auzu pārslām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas, Kārtojumi, pudiņi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...