Saldējumu esmu gatavojusi jau iepriekš, izmantojot dažādas metodes. Visātrākā un vienkāršākā ir izmantot pamatmasai tikai saldo krējumu, pievienojot dažādas piedevas. Un nevajag nobīties – saldējumu var pagatavot arī bez saldējuma mašīnas. No receptē minētā daudzuma sanāk aptuveni 1 litrs saldējuma.
Nepieciešams
Saldējumam:
Karameles mērcei:
Sāk ar karameles mērces pagatavošanu. Katlā ieber cukuru un liek to uz mazas uguns karamelizēties, ik pa laikam sakratot, lai cukurs vienmērīgi izkūst. Galvenais ir nepiededzināt cukuru, jo tad karameles masa būs rūgta!
Kad cukurs izkusis, noņem katliņu no uguns un pievieno sviestu. Tas jādara uzmanīgi, jo masa sāks burbuļot. Ar putu slotiņu rūpīgi iemaisa sviestu cukurā. Pēc tam pievieno saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Kad karameļu mērce gandrīz atdzisusi, saputo saldo krējumu mīkstās putās – gandrīz gatavu – tā, ka liekas, ka vēl mazliet vajadzētu uzputot, lai būtu pilnīgi gatavs. Uzputotajā krējumā viegli iemaisa atdzisušo karameļu mērci, kamēr sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās.
Ņem lēzenu trauku un lej iekšā gatavo masu. Liek saldētavā un ar putojamo slotiņu pēc 30–40 minūtēm apmaisa saldējumu. tā r;ikojas vēl 2–3 reizes, kamēr saldējums pilnībā sasalis.