Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Karameļu pildījumam:
Vispirms sagatavo karameļu pildījuma pamatu –ar cukuru iebiezinātā konservētā piena kārbu ievieto katlā ar ūdeni un pāris stundu vāra.
Kad tas paveikts, ķeras klāt vafeļu mīklas pagatavošanai. Olas sakuļ ar cukuru, lai tas izkūst. Piekuļ klāt izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu, ūdeni, visam pievieno izsijātus miltus, izmaisa un, turpinot kult, pakāpeniski un lēnām – karoti pa karotei – piekuļ saldo krējumu.
Vafeļu pannā vienai vafelei ielej 2 ēdamkarotes mīklas un cep, līdz tā palikusi zeltaini brūna.
Atver novārīto kondensētā piena kārbu un tās saturu saputo ar sviestu un medu.
Vafeles labāk pasniegt siltas, tām virsū novietojot karameļu pildījumu.