Krāsains kārtainais deserts mūsu mājās tika gatavots jau sen, bet kādu laiku bijām par to aizmirsuši. Tas ir vienkārši pagatavojams. Vienīgais laikietilpīgākais process ir desertu kārtu sastindzināšana ledusskapī, pārējais – pavisam vienkārši. Un vēl kas – to, kādas kārtas likt šajā desertā ir katra paša izvēle. Lieciet to, kas visvairāk garšo!
Nepieciešams:
Dzērveņu želeja:
Biezpiena krēms:
Apelsīnu (vai mango) želeja:
Dzērveņu sulai pievieno cukuru pēc garšas. Nelielā auksta ūdens daudzumā uzbriedina želatīnu. Kad tas uzbriedis, karstā ūdens peldē vai arī uz pavisam mazas liesmas izkausē. Tiklīdz želatīns izkusis, to lēnām pievieno dzērveņu sulai un izmaisa. Lej mazā vai vienā lielā traukā un liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu sagalēt.
Biezpiena masai saputo saldo krējumu. Citā bļodā biezpienu samaisa ar jogurtu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, visu izmaisa un uzmanīgi iecilā putukrējumu. Lēnām pievieno uzbriedinātu un izkausēto želatīnu. Visu vēlreiz uzmanīgi izmaisa. Sagatavoto biezpiena krēma masu liek virsū sulas kārtai, kad tā ir sagalējusi. Liek ledusskapī vēl uz stundu.
Apelsīnu vai mango kārtai – apelsīnu sulai vai mango biezenim vispirms pēc garšas pieliek cukuru, tad lēnām pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Visu vēlreiz uzmanīgi izmaisa. Liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu sagalēt. Deserts gatavs!