Aukstā zemeņu zupa ar piparmētru putukrējumu
Nepieciešams:
svaigas zemenes,
cukurs,
laims,
saldais krējums,...
Nepieciešams
Kārtaino mīklu atlaidina. Darba virsmu pārkaisa ar cukuru, uz tā novieto mīklas plāksni, virspusi arī pārkaisa ar cukuru un izrullē. Tad apgriež mīklu otrādi, atkal pārkaisa ar cukuru un parullē vēl. Tā rīkojas vairākas reizes, līdz ir izrullēts plāns taisnstūris. Ņem vienu malu un sarullē līdz vidum, pēc tam līdz vidum rullē otru malu. Šādi sagatavoto dubulto mīklas rulli sagriež šķēlēs.
Šķēles novieto uz cepamās plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, pārkaisa vēl nedaudz cukura, apsmidzina ar nelielu daudzumu ūdens. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 15 minūtes, līdz austiņas top zeltaini brūnas.