Nepieciešams:
Virskārtai:
Pagatavo mīklu. Sviestu izkausē, olas saputo ar cukuru un tad tām lēnā strūklā maisot lej klāt izkausēto sviestu. Pēc tam iemaisa kefīru un visu sajauc viendabīgā konsistencē. Pievieno miltus, sodu, citronskābi un rūpīgi samaisa, lai izveidojas krējumam līdzīga mīkla. Mīklu ievieto formā, kur ieklāts cepamais papīrs, un vienmērīgi izlīdzina.
Zemenes notīra no zaļajām pielapiņām, nomazgā, notīra, atkarībā no ogu lieluma sagriež uz pusēm vai mazākos gabaliņos un vienmērīgi izbārsta virs mīklas, dažus gabaliņus iespiežot arī dziļāk mīklā, lai tā nosedzas.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu, pievieno skābo krējumu, cukuru un samaisa. Pārlej pāri plātsmaizei, vienmērīgi izlīdzina.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz virskārta apbrūnējusi un mīkla vairs nav jēla (pārbauda ar koka irbulīti).
Pēc izņemšanas no krāsns pārkaisa ar pūdercukuru. Nogaida, līdz plātsmaize padzisusi, un tad griež gabaliņos.