Baltvīna krēma tarte ar avenēm
Nepieciešams
Pamatnei
120 g mīksta sviesta
50...
Nepieciešams:
Sīrupam:
Glazūrai un rotāšanai:
Saputo olas ar cukuru, pieputo klāt sviestu. Miltus izsijā, sajauc ar sāli un cepamo pulveri un sastrādā kopā olu–cukura–sviesta masu, beigās iemaisa sakapātus riekstus un sarīvētu šokolādi. Liek ar sviestu iesmērētā veidnē, cep aptuveni 40–50 minūtes mērenā karstumā.
Kamēr kēkss cepas, sagatavo sīrupu tā virsmas piesūcināšanai – brendiju ar cukuru un vanilīna cukuru maisot karsē, bet neuzvāra un, kad cukurs izkusis, iemaisa šķīstošo kafiju, tad atdzesē.
Tikko kēkss izcepies, to izņem un pārlej ar sīrupu. Šokolādi sarīvē un ūdens peldē izkausē. Ar karstu šokolādi pārlej kēksa virsmu un pēc tam to rotā ar ogām.