Pēdējais laiks likt lietā kādu vēl nenotiesātu ķirbi, lai pagatavotu gardu jo gardu desertu, ar ko cienāt savus mīļos – viņi noteikti neskoposies ar uzslavām. Pat zvērināti ķirbju nīdēji nesapratīs, ka ruletes sastāvā ir ķirbis, ja vien viņiem to kāds nepateiks.
Nepieciešams:
Pildījumam:
Ķirbja mīkstumu sarīvē uz rupjas rīves. Bļodā sajauc cukuru, miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli. Atsevišķā bļodā gaisīgās putās saputo olas.
Olu masu sajauc ar rīvēto ķirbi, visu labi samaisa. Pievieno miltu maisījumam. Iegūto mīklu labi samaisa.
Četrkantīgā kūku veidnē ieklāj cepamo papīru, ko var ieziest ar sviestu,. Ielej un vienmērīgi izlīdzina biskvīta masu.190 °C temperatūrā cep 15 minūtes.
Gatavo pildījumu: traukā sajauc sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pievieno krēmsieru un sasmalcinātus valriekstus, visu samaisa viendabīgā masā.
Uz galda izklāj tīru dvieli, to vienmērīgi pārkaisa ar divām ēdamkarotēm pūdercukura.
Izcepušos biskvītu izņem no cepeškrāsns, ar cepamo papīru uz augšu pārliek uz dvieļa. Ar nazi no cepamā papīra uzmanīgi atdala biskvīta maliņas.
Cepamo papīru nenoņemot, dvieli ar biskvītu uzmanīgi sarullē un ļauj atdzist.
Atdzisušu biskvītu attin, noņem cepamo papīru.
Biskvīta virsmu vienmērīgi noklāj ar sagatavoto pildījuma masu un atkal satin ruletē. Ruleti uz vienu stundu ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.