Ķirbju krēma kārtojums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ķirbis ir viens no maniem mīļākajiem dārzeņiem. Lietoju to zupās, sacepumos vai vienkārši – marinētus. Lūk, viens gards deserts, kuru var ļoti vienkārši un ātri pagatavot, ja vien jums ir jau iepriekš sagatavots ķirbju biezenis. Deserts ir salds un sātīgs. Ja vēlas kārtojumu atspirdzinošāku, var kā vienu no kārtām likt ar cukuru sablenderētas svaigas dzērvenes.

Nepieciešams:

  • 350 g ķirbju biezeņa,
  • 400 g svaiga krēmsiera,
  • 300 ml saldā krējuma,
  • 100 g pūdercukura,
  • pustējkarote malta kanēļa,
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura,
  • 1 tējkarote brūnā cukura,
  • 4–6 ēdamkarotes grauzdētu un sasmalcinātu lazdu riekstu,
  • 200 g auzu pārslu cepumu (vai kādi citi viegli drūpoši cepumi).

Gatavošana:

1

Nepieciešamo ķirbju biezni var pagatavot divējādi. Pirmais variants: ķirbi ar visu mizu sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī 170– 180 °C temperatūrā, kamēr tas ir mīksts (aptuveni 20–30 minūtes); tad mīkstumu ar karoti izgrebj un sablenderē; pirms pievienošanas kūkai – pilnībā atdzesē. Otrais variants: ķirbi nomizo, sagriež vidēji lielos gabalos, ievieto tvaicēšanas sietā un tvaicē, kamēr mīksts, sablenderē; pirms pievienošanas kūkai šādi sagatavotu biezeni vēlams sietā notecināt, lai nebūtu lieka šķidruma.

2

Krēmsieru sajauc ar pūdercukuru un ķirbju biezeni. Pievieno kanēli un vēlreiz visu samaisa. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un brūno cukuru un no tā apmēram 3 ēdamkarotes pievieno ķirbja krēma masai. Visu uzmanīgi samaisa. Atlikušais saldais krējums paredzēts citai deserta kārtai.

3

Ņem glāzes vai deserta traukus un sāk gatavot kārtojumu. Apakšā liek sadrupinātus cepumus (es ieteiktu tos nesaberzt pavisam smalki līdz smilšu struktūrai, bet atstāt vismaz tādus nelielus gabaliņus– tekstūrai). Tad liek mazliet riekstu. Nākamā kārta– ķirbju krēma masa, uz tās – putukrējums, tad atkal cepumi, rieksti, ķirbju siera masa un putukrējums, līdz paredzētais deserta trauks ir pilns.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...