Veselīgs gardums, kuru ēdot, nezinātājs pat nepateikt, ka tā gatavošanā izmantoti ķirbji. Var pasniegt gan siltu, gan aukstu – nākamajā dienā ir vēl garšīgāks.
Nepieciešams:
Sīrupam:
Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves, pievieno kefīru, cukuru, mannu, cepamo pulveri, pierīvē citrona miziņu, visu labi izmaisa un ievieto ar sviestu ieziestā cepamajā veidnē (26 cm diametrs). Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes.
Īsi pirms ņemšanas laukā no cepeškrāsns pagatavo sīrupu – katliņā ieber cukuru ielej ūdeni un citrona sulu, kuru izkāš cauri sietiņam, lai nodalītu sēklas. Uzvāra, 3–4 minūtes pavāra un ņem nost no pavarda.
Karstu sīrupu pārlej pāri karstam pīrāgam un apmēram pusstundu pagaida, līdz tas ir iesūcies. Pasniedz siltu vai aukstu.