Protams, ne viss ķirbju krājums, pavasarim nākot, jāsavāra ievārījumā, no kādas daļas var pagatavot desertu – garšīgu plātsmaizes veida ķirbju pīrāgu ar kanēli.
Nepieciešams:
Garnēšanai:
nedaudz pekanriekstu, žāvētu dzērveņu un medus vai saputots putukrējums.
Mazākā bļodiņā sajauc cukuru ar kukurūzas cieti, sāli un kanēli. Lielākā bļodā sakuļ olas, uz rupjās dārzeņu rīves pierīvē ķirbi, pieliek cukura maisījumu un visu izmaisa. Pakāpeniski iemaisa pienu.
Paņem plāksni gatavas saldētas rauga mīklas, kādas ir nopērkama lielveikalos, izveltnē, ievieto cepamajā formā, piespiež to pie trauka dibena un maliņām, nogriežot to, kas karas pāri, tad virsū liek ķirbju masu, kuru ar karoti vai lāpstiņu izlīdzina.
Cep 10 minūtes cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200°C temperatūrai, tad temperatūru samazina līdz 175°C un turpina cept 45–50 minūtes vai līdz brīdim, kad netālu no centra ievietotu nazi vai koka irbuli var izvilkt tīru. Ļauj atdzist cepeškrāsnī uz restītēm.
Atdzisušu sadala porcijās, katru izgreznojot ar dažiem penakriekstiem, žāvētām dzērvenēm un tējkaroti šķidra medus vai – pēc izvēles – ar saputotu putukrējumu.