Drumstalu deserts, kuru briti sauc par kramblu (crumble), ir izcils saldēdiens – viegli, ātri pagatavojams un ar vasaras garšu! Ar ogām var variēt, ķiršu vietā likt kādas citas vai arī izmantot dažādas, gala rezultāts būs izcili gards jebkurā gadījumā.
Nepieciešams:
Ķiršus apviļā cietē, cukurā un noliek malā. Tas vajadzīgs, lai ogas cepšanas laikā pārāk nesulotu.
Sviestu sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē, pievieno miltos un ar pirkstiem veido drupačām līdzīgu masu. Pēc tam pievieno cukuru un auzu pārslas, turpinot veidot drupačas. Ja drupačas neveidojas un masa ir ķepīga, pievieno vēl miltus.
Kūkas veidnē apakšā liek ogas, pa virsu izbārsta drupačas – var būt lielāki un mazāki gabaliņi, galvenais, lai viss nosedz ogas.
Cep liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes, līdz drupačas ir apbrūnējušas un ogas sākušas sulot gar malām. Pasniedz karstu kopā ar plombīra saldējumu.