Nepieciešams (5 porcijām):
Ķiršu mērcei:
Mazā katliņā izkausē sviestu. Blenderī sasmalcina cepumus smalkās drupačās. Bļodā samaisa cepumu drupačas ar sviestu.
Burciņās vai glāzītēs vienādā daudzumā sadala cepumu drumstalas un viegli sastampā tās trauka apakšā. Liek ledusskapī.
Mazā katliņā liek ķiršus, cukuru, cieti un karsē uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot. Karsē tik ilgi, līdz ķirši savārījušies biezā mērcē. Noliek malā atdzesēt.
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru stingrā putukrējumā un tad pa karotei liek klāt krēmsieru, turpinot putot ar mikseri. Krēmam jāsanāk krēmīgam un viendabīgam. Krēmu ar karoti vai konditorejas maisa palīdzību iespiež glāzē vai burkā virs cepumiem.
Kad ķiršu mērce atdzisusi, to pārlej pāri krēmam. Pasniedz uzreiz vai pēc vairākām stundām – labāk garšos, kad deserts būs vēsumā savilcies.