Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams (4 porcijām):
Ķiršus ber katliņā, apviļā kukurūzas cietē un liek karsēties. Karsē tik ilgi, līdz ogas ir izšķīdušas un savārījušās pabiezā mērcē. Liek atdzesēties.
Bļodā liek krēmsieru, pievieno izspiestu sulu no mandarīniem, pieber pūdercukuru un ar mikseri puto, līdz iegūts viendabīgs krēms. Šokolādi sarīvē.
Kad ķiršu mērce atdzisusi, pirmo kārtu deserta traukos vai bļodā liek ar tiem, tad tiem virsū izsmērē krēmsieru un pārber šokolādes skaidiņas. Tad atkal ogas, krēmsieru un šokolādi.
Kā pēdējo kārtu atstāj ar krēmsieru un tam pārkaisa šokolādi.
Atstāj desertu ievilkties ledusskapī uz nakti vai ēd pēc dažām stundām.