Ķiršu zefīrs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400 g saldētu ķiršu (vasarā – svaigas ogas bez kauliņiem),
  • 300 g cukura,
  • 100 g «Dansukker» marmelādes cukura,
  • 150 ml ūdens,
  • 1 olas baltums,
  • 8 g agaragara.

Gatavošana:

1

Ķiršus atlaidina, sablendē biezenī, liek katliņā, maisot uzvāra, pieber marmelādes cukuru un maisot pavāra 5–7 minūtes. Atdzesē.

2

Lielā miksera traukā (tilpums vēlams lielāks par 2 litriem) ieliek padzesēto ķiršu marmelādes masu un pievieno olas baltumu. Puto, līdz masa kļūst gaišāka.

3

Mazā trauciņā sajauc 50 gramus cukura ar agaragaru. Katliņā ielej 150 ml ūdens, ieber 250 g cukura, liek uz pavarda un apmaisot karsē. Kad temperatūra ir sasniegusi 80 °C, lēni berot un nepārtraukti maisot, pievieno cukuru ar agaru. Vāra līdz 110°C.

4

Kad šī nepieciešamā temperatūra ir sasniegta, miksera traukā ar ķiršu marmelādi iedarbina miksera slotiņas uz vidējiem apgriezieniem un ļoti tievā strūkliņā lej klāt karsto sīrupu. Puto, līdz masa kļūst pietiekami stingra un, kad izņem putojamo slotiņu, veido cepuri.

5

Ļauj masai nedaudz padzist, tad to ievieto liekam konditorejas maisā ar pietiekami lielu (piem., 10 mm) lielu uzgali un uz pergamenta papīru izspiež «rozītes». Noliek vietā, kur zefīrs var 12–24 stundas žūt. Gatavības laiks ir atkarīgs no tā, cik stiprs ir agaragars, cik stingri saputota masa un kāds ir gaisa mitrums telpā, kur zefīru žāvē.

6

Gatavo zefīru pārkaisa ar pūdercukuru, lieko pēc tam nopurina un pa divām pusītēm savieno kopā. Jāuzglabā slēgtā traukā istabas temperatūrā. Otrajā trešajā dienā zefīrs kļūst nedaudz sausāks un poraināks, tad tas ir visgaršīgākais.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Konfektes, eklēri, vafeles, Augļu

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...