Nepieciešams
Krēmam:
Zupai:
Nelielā daudzumā vēsa ūdens liek uzbriest želatīnu – apmēram 3 g vai nedaudz vairāk. Biezpienu ar pusi cukura un visu vaniļas cukuru sablendē ar rokas blenderi vai izmaļ gaļasmašīnā. Saldo krējumu saputo ar otru pusi cukura un tad biezpienu iecienā putukrējumā.
Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pēc tam pievieno biezpiena–putukrējuma masai. Visu uz stundu ievieto ledusskapī.
Ķiršiem izņem kauliņus, ogas liek katliņā, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, pārlej ar verdošu ūdeni – tik daudz, lai tas tās nosedz, uzvāra, kādu brīdi pavāra, tad nedaudz padzesē un ar blenderi sablendē viendabīgā masā. Tad liek atpakaļ uz pavarda, uzvāra un mazā strūkliņā, nepārtraukti maisot (var izmantot putojamo slotiņu), pievieno nelielā daudzumā auksta ūdens izmaisītas cietes. Pakarsē vēl 1–2 minūtes un ņem nost no pavarda.
Pasniedz šķīvjos, biezpiena krēmam pārlejot ķiršu zupu, ko rotā ar veselām ķiršogām.