Labam kēksam sviesta nekad nevar būt par daudz. Tāpat arī piedevas – žāvēti augļi un rieksti. Jo vairāk, jo garšīgāk.
Nepieciešams:
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un tad lēnām un pa vienam ieputo olu dzeltenumus. Pakāpeniski iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. No citrona norīvē miziņu un izspiež sulu, un abus pievieno mīklai, izmaisa.
Mīklā iecilā rozīnes un smalki sagrieztas žāvētas aprikozes. Olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls un uzmanīgi iecilā mīklā, līdz visas sastāvdaļas labi sajaukušās kopā.
Mīklu lej ietaukotā karstumizturīgā taisnstūra traukā vai arī kēksa formā ar caurumu vidū un cep 180 °C temperatūrā apmēram 50 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja nekas klāt nelīp, tad kēkss ir gatavs. Garšo lieliski, pārliets ar izkausētu šokolādi, vai arī vienkārši pārkaisīts ar pūdercukuru – kā redzams attēlā.