Ko darīt pēc Lieldienu svētkiem ar pāri palikušajiem produktiem? 10 idejas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ko darīt pēc svētkiem...

Pēc Lieldienu priekiem jāsāk domāt, kā apēst lielo daudzumu skaisti nokrāsoto olu. Lūk, ierosmei dažas receptes! Visur ir minētas cieti vārītas olas, kas jānoloba un tad var tikt liktas lietā. Porcijas domātas divām personām.

 

Ar kāļiem

Vajadzēs: 2 olas, pusi no vidēja lieluma kāļa, 1 vidēju sīpolu, pusi glāzes jogurta bez piedevām, vienu tējkaroti franču sinepju, nedaudz diļļu vai citu zaļumu, kā arī sāli un melnos piparus pēc garšas un – kāļa vārīšanai – mazliet buljona.

Kāli nomazgā, nomizo, sagriež vairākos lielos gabalos, liek karstā buljonā un vāra, kamēr mīksts. Novārīto kāli sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Nomizotas cieti vārītas olas sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Visu ievieto bļodā. Glāzē ielej jogurtu, pieliek franču sinepes, sāli, maltus melnos piparus, labi sajauc un pārlej sagrieztajiem dārzeņiem un sarīvētajai olai. Visu samaisa. Pasniedz, pārkaisītu ar sagrieztām dillēm vai citiem zaļumiem.

 

Ar puraviem

Vajadzēs: 2 olas, 1 puravu, 1 skābenu ābolu, pāris karotes krējuma, sāli – pēc garšas, nedaudz zaļumu.

Olas sakapā, puravu sasmalcina, un abus bļodā sajauc kopā. Ābolu sarīvē un samaisa ar krējumu, pieliekot pēc garšas sāli, pārlej pāri olām un puraviem. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

 

Ar seleriju kātiem

Vajadzēs: 3 olas, pusi no lielāka vai vienu mazāku selerijas kātu, pēc vajadzības – majonēzi un krējumu, pēc garšas – sinepes, sāli, mazlietiņ cukura.

Nomizotas cieti vārītas olas sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Seleriju kātu smalki sakapā. Ņem uz pusēm krējumu un majonēzi, pievieno sinepes, sāli, un cukuru, visu labi sajauc tad pārlej olām ar seleriju kātiem, samaisa, traukam uzliek vāku vai to pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj pāris stundas iestāvēties ledusskapī.

 

Ar sieru un āboliem

Vajadzēs: 2 olas, 100–150 g siera, 1 sīpolu, 1 saldskābu ābolu, pa 2–3 ēdamkarotēm majonēzes un krējuma.

Nomizotas cieti vārītas olas sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Sieru sarīvē uz smalkākas rīves. Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Arī ābolu sarīvē. Sajauc kopā krējumu ar majonēzi, izveidojot mērci. Porciju traukos liek kārtām sīpolus, sieru, ābolus, olas, katru kārtu atdalot ar mērces slānīti. Salātiem ļauj kādu brīdi ievilkties.

 

Ar sieru un sīpoliem

Vajadzēs: 2 olas, 100 g pikanta siera, piemēram, Čedaras, 1 sīpolu pa ēdamkarotei krējuma un majonēzes, pēc garšas – sāls, kā arī pa tējkarotei etiķa un augu eļļas.

Sīpolu nomizo, smalki sagriež, ievieto krūzītē, uzlej virsū tējkaroti eļļas, tad pārlej ar verdošu ūdeni, tā lai nedaudz pārklātu, pielej tējkaroti etiķa un patur kādas 10 minūtes, pēc tam sagrieztos notecina uz sietiņa. Nomizotas cieti vārītas olas sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Sieru sarīvē uz smalkākas rīves. Visas sastāvdaļas saliek kopā, pievieno krējumu un majonēzi, pēc garšas sāli, samaisa.

 

Ar marinētu gurķi un sīpoliem

Vajadzēs: 3–4 olas, 1 marinētu gurķi, 1 nelielu sīpolu, pa tējkarotei augu eļļas un etiķa, kā arī 1–2 ēdamkarotes majonēzes, pēc garšas – sāli un cukuru.

Sīpolu nomizo, smalki sagriež, ievieto krūzītē, uzlej virsū tējkaroti eļļas, tad pārlej ar verdošu ūdeni, tā lai nedaudz pārklātu, pielej tējkaroti etiķa un patur kādas 10 minūtes, pēc tam sagrieztos notecina uz sietiņa. Gurķi sagriež kubiņos, olas – sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Visu saliek kopā, pieliek majonēzi un samaisa. Ja nepieciešams, pieliek sāli un nedaudz cukura.

 

Ar avokado

Vajadzēs: 2 olas, 1 avokado, 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām, naža galu sinepju, sāli – pēc garšas, nedaudz melno piparu.

Olas un avokado augli sasmalcina. Jogurtā iemaisa sinepes un pievieno avokado un olu gabaliņus. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar melnajiem pipariem.

 

Ar kūpinātu lasi

Vajadzēs: 3 olas, 70–100 g kūpināta laša, pāris ēdamkarotes majonēzes, nedaudz zaļo lociņu.

Olas sagriež četrās daļās un pēc tam – šķēlītēs. Lasi sagriež šaurās strēmelītēs. Abus samaisa ar majonēzi un pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

 

Ar tunci un zaļajiem zirnīšiem

Vajadzēs: 2 olas, 1 nelielu bundžiņu tunča savā sulā, 1 sīpolu, pāris ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu, 1–2 ēdamkarotes majonēzes, sāli – pēc garšas, zaļos lociņus.

Olas, tunkci, sīpolu sasmalcina, pieliek zaļos zirnīšus un majonēzi, visu sajauc un pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.

 

Ar viskautko

Vajadzēs: 2–3 olas, 1 kartupeli, 1 marinētu gurķis 50 g siera, nelielu šķēli kūpināta šķiņķa, 1 ābolu, pāris karotes majonēzes, zaļumus.

Kartupeļus novāra, atdzesē, nomizo. Visus produktus sagriež kubiciņos, sajauc ar majonēzi, pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Lieldienas

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...