Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Nelielā katliņā ielej kokosriekstu pienu un pienu un silda uz nelielas uguns. Ik pa brīdim apmaisa, lai piens neiet pāri katla malām. Kad šķidrums jau silts, pievieno cukuru un silda, līdz tas izkūst.
Krūzītē ber želatīnu, aplej ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens un ļauj tam uzbriest.
Uzsildītajam pienam pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa, līdz želatīns izkusis.
Uzkarsēto masu lej traukos, kuros vēlas pasniegt desertu – glāzēs, bļodiņās, krūzītēs. Sapildītos traukus liek ledusskapī, lai sagalē.
Gatavo mērci – katliņā ieber ogas, cukuru un karsē, līdz ogas pajūk. Mērci atdzesē un pirms pasniegšanas pārlej virsū sagalējušam desertam.