Krambls jeb drumstalu deserts ar auzu pārslām, mandeļu skaidiņām un plūmēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g miltu,
  • 50 g auzu pārslu,
  • 50 g mandeļu skaidiņu,
  • 75 g sviesta,
  • 2–3 ēdamkarotes cukura,
  • plūmes cepamā trauka dibena noklāšanai,
  • 2 ēdamkarotes cukura – plūmēm,
  • 1 ēdamkarote miltu – plūmēm,
  • taukvielas cepamā trauka ietaukošanai,
  • plombīra vai vaniļas saldējums pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Plūmes atbrīvo no kauliņiem, sagriež vairākās daļas sajauc ar cukuru un miltiem un izlīdzina ietaukotā cepamajā traukā. Miltus un sviestu ar pirkstiem saberž drumslās, tad iemaisa auzu pārslas, mandeļu skaidiņas, cukuru un izlīdzina pāri plūmēm.

2

Ievieto līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 25–30 minūtes, līdz plūmes sāk burbuļot un drumslas ir kļuvušas kraukšķīgi brūnas.

3

Pasniedz vēl siltu ar saldējuma piedevu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi, Augļu