Krāsnī cepti āboli ar riekstiem un rozīnēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Reizēm mājās iegribas baudīt kaut kas saldu, un viens no desertiem, ko var pasniegt gan svētkos, gan ikdienā, ir krāsnī cepti āboli. Itin viegli pagatavojami, turklāt gala rezultāts ir izcils un savaldzinās ikvienu kārumnieku.

Nepieciešams:

  • 4 lieli skābi āboli (vislabāk ‘Antonovka’),
  • 150 g rozīņu,
  • 100 g valriekstu,
  • kanēlis,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 3–4 ēdamkarotes medus.

Gatavošana:

1

Ābolus nomazgā, ar nelielu, bet spicu nazīti nogriež virspusi, ko noliek malā, un tad tiem izgrebj vidusdaļu gandrīz līdz apakšai, vienlaikus izņemot sēklotni. Jācenšas izgrebt tikai serdes daļu, atstājot pēc iespējas vairāk ābola mīkstuma. Svarīgi neizgriezt mīkstumu līdz pašai apakšai, citādi pildījums tecēs cauri.

2

Mazā katliņā liek medu, izkausē un pievieno sviestu, rozīnes, riekstus, kanēli. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un pilda ābolos.

3

Ābolus izkārto cepamajā veidnē, kas iepriekš iesmērēta ar kādu taukvielu – sviestu vai eļļu, uzliek virsū nogriezto ābola «cepurīti» un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā.

4

Cep aptuveni 20 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Augļu

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...