Kraukšķīgas, smaržīgas, garšīgas vafeles Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kam gan nepatīk plānie, trauslie konditorejas izstrādājumi ar rūtiņu vai šūnu veida rakstu, kurus sauc par vafelēm! Šis nosaukums Eiropā bijis pazīstams jau 11. gadsimtā un pie mums gan stipri vēlāk nonācis ar vācu valodas starpniecību no holandiešu valodas. Tas savulaik bijis un joprojām ir tipisks kārums Nīderlandē, Beļģijā, Francijas ziemeļos, Alpu reģionos Itālijā un Šveicē. Mūsdienās to lielākoties ražo rūpnieciski, bet var cept arī mājas apstākļos, ja ir vafeļpanna.

Vafeļu mīklu gatavo no miltiem, olām, cukura un saldā krējuma vai piena. Parasti starp vafeļu plāksnītēm vai arī satītā tūtiņā ievieto dažāda veida pildījumu – krēmus, pomādes, augļu un ogu masu u.c. Tās arī izmanto citu konditorejas izstrādājumu, piemēram, toršu un kūku, pagatavošanai. Bērni labprāt ēd arī «plikas» vafeles bez pildījuma.

 

Plānās kraukšķīgās vafeles

Nepieciešams:

  • 3 olas
  • 0,5 glāzes cukura,
  • 120 g sviesta,
  • 1 glāze izsijātu miltu
  • 1 glāze ūdens (ja vafeles vēlas mazliet biezākas un pēc garšas spēcīgākas, ūdeni ņem mazāk),
  • šķipsniņa citronskābes.

Gatavošana:

1

Olas un cukuru saputo ar mikseri, tad pievieno izkausētu sviestu un miltus un visu sajauc. Tad lēnām pielej ūdeni un pievieno garšvielu.

2

Uzkarsē speciālo vafeļpannu un cep – vai nu brūnas un kraukšķīgas vai gaišākas un mīkstākas.

3

Ja vafeles vēlas sarullēt, tas jādara tūlīt pēc izņemtas no vafeļpannas. Savukārt pildījumu lielākoties iepilda tas, kad šis cepums jau atdzisis. Taču pildījumu var novietot arī vienkārši uz vafeļu plāksnītes. Lieliski garšo vēl siltas vafeles ar saldējumu un ievārījumu, ko pārkaisa ar sadrupinātiem riekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Konfektes, eklēri, vafeles

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...