Kraukšķīgie sainīši ar plūmēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis ir rudenīgs kārums, ko viegli un ātri pagatavot, liekot lietā sulīgās plūmes. Šajā receptē kraukšķīgā mīkla veidota neierastos sainīšus, bet pa vidu pēc cepšanas sulo plūmes.

Nepieciešams

Mīklai:

  • 225 g kviešu miltu,
  • šķipsna sāls,
  • 50 g cukura,
  • 120 g auksta sviesta,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 2 ēdamkarotes piena vai ūdens.

Pildījumam:

  • 80 g mandeļu miltu,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • 100 g sviesta,
  • 50 g cukura,
  • 1 liela ola,
  • 300 g plūmju,
  • 1 ēdamkarote piena,
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura virskārtai.

Gatavošana:

1

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli un cukuru. Pievieno mazos kubiņos sagrieztu sviestu un veido drupačas. Mīklai pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un to izmīca viendabīgu, tad saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

2

Kamēr dziest mīkla, gatavo pildījumu. Bļodiņā sajauc miltus ar mandeļu miltiem, pievieno sviestu un samaisa. Iejauc olu un samaisa gludā, viendabīgā mīklā. Liek atdzesēties ledusskapī.

3

Pirmāk sagatavoto mīklu izveltnē apaļā formā uz galda, kas nokaisīts ar miltiem. Var veidot arī vairākas mazākas apaļas formas, tad būs vairākas kūciņas.

4

Mīklu uzklāj uz cepamās plāts. Tai pāri pārziež otru mīklas maisījumu, bet tam pāri pārliek gabaliņos sagrieztas plūmes. Mīklas malas uzloka pāri pildījumam, apslaka virspusi ar pienu un pārkaisa ar cukuru.

5

Cep 200 °C temperatūrā 25–30 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna un pildījums uzpūties. Pasniedz siltu ar plombīra saldējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Cepumi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...