Biju lasījusi par saldējumu tikai no saldā krējuma un iebiezinātā piena, bet man kaut kā likās, ka tas nevarētu būt viss. Nolēmu izmēģināt savu iedomāto variantu, un ir! Vīrs atzina, ka garšo kā bērnībā. Esot veikalā pie «Staburadzes» tirgots uz svara, tiesa tas esot bijis dzeltens, bet garšo tāpat kā manis gatavotais. Kā redzams, sastāvdaļu nav daudz. Un jā – jāizmanto skābais krējums, nevis skābā krējuma izstrādājums. Kāds treknums, tas nav no svara.
Nepieciešams:
Sākumā bļodā ielej un sakuļ saldo krējumu.
Pēc tam lej klāt iebiezināto pienu. Lej tik daudz, cik saldu pats vēlas – es pielēju gandrīz visu, labi ja kāda trešdaļa palika pāri. Samaisa, pievieno skābo krējumu un atkal kārtīgi samaisa. Pēc tam piepilina dažas piles vaniļas esences un vēlreiz visu samaisa.
Tas arī viss. Liek saldētavā un ik pa stundai kārtīgi samaisa, kādas 3–4 reizes. Ļauj masai sasalt. Pēc tam servē galdā, ar ko vien sirds kāro.