Krēms brilē ar rabarberiem un ogām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 olas,
  • 500 ml saldā krējuma,
  • 6 ēdamkarotes cukura,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura vai trešdaļa vaniļas pāksts,
  • 4 kāti svaigu rabarberu vai 2 saujas saldētu rabarberu gabaliņu,
  • ogas dekoram
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura karamelei.

Gatavošana:

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Bļodā saputo dzeltenumus ar vaniļas cukuru (ja izmanto vaniļas pāksti, to pievieno saldajam krējumam) un 1 ēdamkaroti cukura. Uzsilda saldo krējumu, pieliek 2 ēdamkarotes cukura un tad pievieno olu dzeltenumiem, visu samaisa. Bļodu liek ūdens peldē, silda uz mazas uguns un nepārtraukti maisa līdz masa sāk biezēt. Iebiezināto masu lej karstumizturīgā traukā, kuru ievieto dziļā pannā ūdens peldē, cep 120 grādu temperatūrā 25–30 minūtes. Kad krēms ir gatavs, to liek ledusskapī. Krēma gatavību var noteikt, tam pieskaroties – ja tas pielīp, tad to nepieciešams vēl cept.

2

Kad krēms atdzisis, to kārto pasniegšanas traukā, pārber ar brūno cukuru un, ja iespējams, tad ar virtuves gāzes lampiņas palīdzību cukuru apdedzina, līdz tas izveido karameles virskārtu. (Ja virtuves gāzes lampiņa nav pieejama, tad izveido karameli atsevišķi, uzkarsējot pannā cukuru, līdz tas karamelizējas, tad to izsmērē uz cepampapīra un ļauj sacietēt. Tad, laužot pa gabaliem, ar to var dekorēt krēmu.)

3

Saldētos rabarberus liek katliņā un pārber ar 3 ēdamkarotēm cukura un 2 ēdamkarotēm ūdens, karsē tik ilgi, līdz cukurs ir izkusis. Svaigus rabarberus sagriež gabalos un pievieno jau izkusušajai cukura masai katliņā, silda 2–4 minūtes un ļauj atdzist.

4

Atdzisušos rabarberus kārto uz šķīvja blakus krēmam, izdekorē ar ogām un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi