Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Ķiršus liek katliņā, pievieno cieti, 100 g cukura un apmaisa. Pielej šļuku ūdens un liek uz plīts karsēties. Karsē, ik pa brīdim apmaisot, tik ilgi, līdz mērce sāk biezēt. Atdzesē vēsā vietā.
Krēmsieru ar 50 g cukura saputo krēmīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu putukrējumā. Saputoto putukrējumu pa karotei iecilā krēmsierā, lai veidojas viendabīgs un gaisīgs krēms.
Sarīvē šokolādi smalkās skaidās.
Deserta trauciņos liek krēmu, tad ķiršu mērci un nedaudz sarīvētas šokolādes. Turpina veidot kārtas, atkal liekot krēmu, atkal ogas un šokolādes skaidiņas.
Desertu dekorē ar šokolādes skaidiņām, ķiršiem un kādu zaļumu, piemēram, piparmētru lapiņām.