Krēmsiera un piparkūku deserts glāzītē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ziemassvētku laikā nevajag liegt sevi un citus lutināt, jo kad tad vēl varēs baudīt piparkūkas, mandarīnus un citus kārumus, ja ne tagad? Ja šie kārumi paši par sevi jau šķiet apnicīgi, laiks tos «transformēt» neparastākā veidolā, un lieliska alternatīva var būt kārtojums. Starp citu, tā ir jauka ideja svētku desertam – katram pa glāzītei ar kārtainu desertu.

Nepieciešams:

  • 250 g maskarpones siera,
  • burciņa mandarīnu kompotā (var izmantot arī svaigus mandarīnus, bet sulīgāki būs no konserviem),
  • 70 ml saldā krējuma,
  • 100 g piparkūku,
  • miziņa no pusapelsīna,
  • 2 ēdamkarotes medus,
  • karameļu mērce dekorēšanai.

Gatavošana:

1

Vispirms blenderī vai virtuves kombainā sasmalcina piparkūkas.

2

Atsevišķā traukā saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu. Pievieno apelsīna miziņu, medu un sajauc visu viendabīgā masā.

3

Izņem mandarīnus no kompota vai notīra svaigus augļus no miziņām un sadala gabaliņos.

4

Glāzītes apakšā ieber nedaudz sasmalcināto piparkūku, pēc tam liek augļu šķēlītes un kā noslēdzošo izkārto krēmu. Ja vēlas, var veidot vairākas kārtas, kā pēdējo atstājot krēmu. Desertu var pārkaisīt ar piparkūku drumstalām un pārliet ar karameļu mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Kārtojumi, pudiņi