Lauku biskvītkūka ar biezpiena krēmu un zemenēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

(tortei 24 cm diametrā)

  • 9 olas,
  • 9 ēdamkarotes miltu,
  • 9 ēdamkarotes cukura.

Krēmam:

  • 400 g biezpiena,
  • 500 ml saldā krējuma,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • 150 g cukura un vēl 1 ēdamkarote cukura,
  • 400 g zemeņu,
  • 1 ēdamkarote citronu sulas,
  • pūdercukurs pārkaisīšanai.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo biskvīta ripas. Vienu biskvīta ripu gatavo no 3 olām, 3 miltu karotēm un 3 cukura karotēm. Katru ripu taisa atsevišķi. Vispirms atsevišķās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, saputo gaisīgā masā un iemaisa miltus. Olu baltumus saputo gaisīgās putās un tad pa karotei iecilā dzeltenumu masā. Biskvīta mīklu izklāj cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru, un vienmērīgi izlīdzina. Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz virskārta nav lipīga un biskvīts ir viegli zeltains.

2

Šādi izcep visas trīs biskvīta kārtas un noliek malā atdzist.

3

Gatavo krēmu. Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē viendabīgā masā, lai tas nav graudains.

4

Atsevišķā bļodā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru un ar mikseri lielā jaudā saputo gaisīgā putukrējumā. Nepārputo pārāk stingru, lai krējums saglabājas gaisīgs un vijīgs, bet ne šķidrs. Tad pa karotei biezpiena iecilā putukrējumā, lai veidojas krēms.

5

Zemenes (dažas pietaupa dekorēšanai) sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā, apslaka ar citronu sulu un pārber ar karoti cukura. Apmaisa un atstāj uz laiku iemarinēties.

6

Liek kopā kūku. Uz servējamā šķīvja vai paplātes novieto pirmo biskvīta kārtu, uz tās kārtas liek trešdaļu krēma un vienmērīgi izsmērē pa visu virsmu. Vienmērīgi izklāj pusi no sagrieztajām zemenēm. Liek virsū nākamo kārtu un atkal apsmērē ar krēmu un izkārto zemenes. Virs pēdējās biskvīta un krēma kārtas liek dekorēšanai pietaupītās zemenes – sagriež tās daivās, ripiņās un liek uz riņķi. Pārber ar pūdercukuru.

7

Kūku liek ledusskapī un ļauj tai diennakti ievilkties.

1 kometāri

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...