Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams (12 gabaliem)
Kēksiem:
Glazūrai:
Dekorēšanai:
Uz uguns katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu (lai kēksi būtu lielāki, mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī). Izklāj mīklu kēksa formās. Cep apmēram 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C temperatūrā. Ļauj atdzist un noņem kēksu formiņas.
Sajauc kopā visas glazūras sastāvdaļas. Kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē pannā.
Apsmērē kēksus ar glazūru. Apviļā kokosriekstu skaidiņās, līdz kēksi pilnībā apklāti. Mandeli iesprauž kā knābīti un no konfektēm izgatavo actiņas, sekstītes un peciņas.