Lieldienu kēksiņi – cālīši Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams (12 gabaliem)

Kēksiem:

  • 100 g sviesta,
  • 340 ml piena,
  • 150 ml «Dansukker» niedru cukura «Demerara»,
  • 2 olas,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1,5 ēdamkarotes kartupeļu miltu,
  • 1 tējkarote «Dansukker» vaniļas cukura ar dabisko vaniļu,
  • 250 ml kviešu miltu.

Glazūrai: 

  • 300 g Filadelfijas siera,
  • 100 ml «Dansukker» pūdercukura,
  • 2 ēd. kar. «Dansukker» dzidrā cukura sīrupa,
  • 1 ēd. kar. «Dansukker» vaniļas cukura ar dabisko vaniļu.

Dekorēšanai:

  • 200 g kokosriekstu skaidiņu,
  • 12 veselas mandeles,
  • konfektes.

Gatavošana:

1

Uz uguns katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu (lai kēksi būtu lielāki, mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī). Izklāj mīklu kēksa formās. Cep apmēram 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C temperatūrā. Ļauj atdzist un noņem kēksu formiņas.

2

Sajauc kopā visas glazūras sastāvdaļas. Kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē pannā.

3

Apsmērē kēksus ar glazūru. Apviļā kokosriekstu skaidiņās, līdz kēksi pilnībā apklāti. Mandeli iesprauž kā knābīti un no konfektēm izgatavo actiņas, sekstītes un peciņas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Lieldienas, Deserti, Kūkas bez cepšanas, Konfektes, eklēri, vafeles

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...