Lieldienu pasha Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Cafe 5, Inga Beķere
Vērtējums:

Pamatnei:

  • 90 g cepumu «Selga»,
  • 40 g sviesta,
  • 1 tējkarote «Dansukker» kanēļa cukura,

Krēmam:

  • 300 g smalkgraudu biezpiena,
  • 200 g saldā krējuma,
  • 100 g pūdercukura,
  • sula no puses citrona,
  • 20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu,
  • 20 g grauzdētu lazdu riekstu,
  • 20 g grauzdētu Indijas riekstu,
  • 20 g žāvētu aprikožu,
  • 50 g smiltsērkšķu marmelādes.

Glazūrai:

  • 50 g tumšās šokolādes,
  • 25 g saldā krējuma.

 

Gatavošana:

1

Sasmalciniet cepumus un sajauciet ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru.

2

Masu kārtojiet tortes formā un izlīdziniet.

3

Saputojiet saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievienojiet smalku biezpienu un masu vienmērīgi samaisiet.

4

Sasmalciniet žāvētus augļus, riekstus, marmelādi un iemaisiet to masā. Tad biezpiena masu kārtojiet formā un vienmērīgi izlīdziniet.

5

Saldo krējumu uzkarsējiet un pievienojiet sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausējiet vienmērīgi maisot. Tad kārtojiet uz biezpiena masas – veidojot «Ezīti» vai vienmērīgi izklājot.

6

Dekorējiet ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Lieldienas, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas