No dotā daudzuma sanāk apmēram 20 mini siera kūciņas jeb mafini.
Nepieciešams
Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa. Cepumu masu liek mafinu formiņās plānā kārtā un cieši pielīdzina. Ievieto ledusskapī.
Lielā traukā samaisa rikotu un citrona miziņu, kamēr masa kļūst elastīga. Pievieno svaigo sieru, vaniļu, citrona sulu, iesijā pūdercukuru. Maisa, kamēr masa ir vienmērīga. Lai panāktu, ka masa nav pārāk graudaina, var izmantot blenderi. Beigās piejauc olas un kārtīgi samaisa.
Masu liek formiņās virsū cepumu kārtai, atstājot nelielu rezervi, jo cepšanas gaitā mafini nedaudz piepūtīsies, taču atdziestot saplaks. Ievieto līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 20–25 minūtes.
Gatavās kūciņas vēlams atdzesēt, jo siera kūkai vislabākā garša ir tieši aukstai. Pirms pasniegšanas virsū uzliek tējkaroti ievārījuma, kuru pēc izvēles var papildināt arī ar svaigām ogām vai augļu gabaliņiem.