Picas ar paipalu olām un pesto Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Mīklai

  • 500 g miltu
  • 300 ml silta ūdens
  • 7 g sausā rauga
  • 1–2 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls

Piedevām

  • tomātu mērce
  • mocarellas siers
  • ķirštomāti
  • paipalu olas
  • baziliks
  • pesto

Gatavošana:

1

Siltam ūdenim pievieno raugu, sāli un cukuru, atstāj uz piecām minūtēm. Iemaisa miltus, rūpīgi samīca mīklu un liek raudzēties – cepeškrāsnī 30 grādu temperatūrā uz aptuveni 40 minūtēm – kamēr mīkla uzrūgusi. Uzrūgušo mīklu samīca, sadala vairākās daļās un liek raudzēties atkārtoti.

2

No mīklas daļām izveido picu pamatnes. Katru pamatni pārsmērē ar tomātu mērci, virsū liek uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus, mocarellas siera gabaliņus, tiem līdzās uzsit vienu vai divas paipalu olas, pārkaisa ar svaigu vai kaltētu baziliku.

3

Ievieto līdz 220–230 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī režīmā «augša–apakša», cep aptuveni 5 minūtes, līdz pica ir gatava. Pasniedz ar pesto mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Svētki, Lieldienas