Dārzeņu plātsmaize Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 200 g miltu
  • 100 g samaltu mandeļu
  • 125 g mīksta sviesta
  • 1 ola
  • šķipsna sāls

Pildījumam:

  • 1 cukīni
  • 1 baklažāns
  • 1 saldais kartupelis
  • 2 burkāni
  • 1–2 paprikas
  • 200 g krējuma (25%)
  • 4 olas
  • sāls, pipari, muskatrieksts, aromātiski zaļumi – pēc izvēles

Gatavošana:

1

Sagatavo mīklu. Vispirms bļodā mīkstu, istabas temperatūras sviestu saputo ar olu un sāli, tad rūpīgi tajā iemaisa maltas mandeles. Pēc tam nelielām porcijām pievieno miltus.

2

Izmīcīto mīklu izrullē apmēram 32 diametra lielā plāksnē. Tas nekas, ja malas nav gluži vienādas. Izrullēto mīklas plāksni ievieto 28 cm diametra cepamajā formā, kas iepriekš izklāta a cepamo papīru, tad nolīdzina maliņas un lieko mīklu nogriež ar nazi. Formu ar mīklu uz pusstundu ievieto ledusskapī.

3

Dārzeņus nomazgā, burkānus, saldo kartupeli un vajadzības gadījumā arī cukīni nomizo, paprikas pārgriež un izņem sēklotnes. Visus dārzeņus sagriež gareniskās plānās šķēlēs vai strēmelēs, vēlams, lai tās būtu līdzīgā biezumā un platumā.

4

Ņem vairākas dārzeņu šķēles un izveido no tām apaļās plātsmaizes pildījuma centru – saritina šķēli pēc šķēles «gliemezītī», kuru vēlāk novieto uz mīklas cepamajā formā un turpina tīt spirālē, līdz viss cepamais trauks ir piepildīts.

5

Sagatavo pārlejamo – sakuļ krējumu ar olām, pievienojot sāli, piparus, muskatriekstu un aromātiskus zaļumus. Ar iegūto maisījumu pārlej mīklā novietoto dārzeņu tinumu.

6

Cep cepeškrāsnī, kura sasildīta līdz 180 °C temperatūrai, 1 stundu un 20 minūtes. Cepamā laika vidū cepamo formu pārklāj ar cepamo papīru vai folijas loksni.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Svētki, Lieldienas, Līgo svētki