Magoņu kūka ar glazūru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3 glāzes miltu,
  • 2 glāzes cukura,
  • 1,5 glāzes ābolu sulas,
  • 1 glāze eļļas,
  • 4 olas,
  • 150 g magoņu sēkliņu,
  • 1 paciņa (15 g) cepamā pulvera,
  • 1 paciņa (8 g) vanilīna cukura,
  • 1 tējkarote malta kanēļa,
  • pus citrona sula.

Glazūrai:

  • 300 g pūdercukura,
  • 5 ēdamkarotes apelsīnu sulas.

Gatavošana:

1

Magones pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg, pavāra, lai uzbriest. Kad ūdens uzsūkts un magones uzbriedušas, tās noliek malā, lai atdziest.

2

Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru biezās putās, pievieno ābolu sulu, citrona sulu un eļļu, visu uzmanīgi samaisa. Izsijā miltus, pieliek cepamo pulveri un kaneli samaisa. Uzmanīgi sajauc šķidro masu ar birstošo līdz viendabīgai konsistencei. iemaisa magones.

3

Mīklu lej ietaukotā cepamajā formā, izlīdzina un ievieto līdz 160−170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 50−60 minūtes.

4

Gatavo glazūru − pūdercukuru ieber bļodā, pievieno apelsīnu sulu un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz sulas, taču ļoti uzmanīgi – ja būs kaut nedaudz par daudz, glazūra plūdīs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi