Mājās gatavoti biezpiena sieriņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Biezpiena sieriņš ir malta biezpiena batoniņš, kas pārklāts ar glazūras kārtu. Garšas dažādošanai izmanto piedevas.

Nepieciešams:

  • 200 g biezpiena,
  • 100 g cepumu «Selga»,
  • 120 ml saldā krējuma,
  • 50 g cukura,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 150 g tumšās šokolādes tāfelīte,
  • 20 g sviesta,
  • pēc izvēles – rieksti, ogu vai augļu sukādes.

 

Ieteikumi

Ja biezpiens ir «slapjš», to ieteicams pa nakti atstāt zem sloga, lai notek liekais mitrums, tad sieriņš būs stingrāks.

Gatavošana:

1

Katliņā uzsilda saldo krējumu un pievieno tam saputotus olu dzeltenumus ar cukuru. Nepārtraukti un rūpīgi maisot, karsē krēmu uz nelielas uguns, līdz tas sabiezējis. Pēc tam visu atdzesē.

2

Samaisa biezpienu ar atdzesēto krēmu un saputo to ar blenderi, līdz biezpiena masa kļūst viendabīga. Pievieno sablenderētus cepumus un piedevas pēc izvēles (sukādes, žāvētas ogas, riekstus).

3

Biezpiena masu ievieto ledusskapī uz vismaz 6 stundām, lai atdziest.

4

Atdzisušu masu veido iegarenu sieriņu formā.

5

Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē, pārlej biezpiena sieriņiem un atdzesē ledusskapī vēl vismaz vienu stundu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Lieldienas, Deserti, Kūkas bez cepšanas