Biezpiena sieriņš ir malta biezpiena batoniņš, kas pārklāts ar glazūras kārtu. Garšas dažādošanai izmanto piedevas.
Nepieciešams:
Ieteikumi
Ja biezpiens ir «slapjš», to ieteicams pa nakti atstāt zem sloga, lai notek liekais mitrums, tad sieriņš būs stingrāks.
Katliņā uzsilda saldo krējumu un pievieno tam saputotus olu dzeltenumus ar cukuru. Nepārtraukti un rūpīgi maisot, karsē krēmu uz nelielas uguns, līdz tas sabiezējis. Pēc tam visu atdzesē.
Samaisa biezpienu ar atdzesēto krēmu un saputo to ar blenderi, līdz biezpiena masa kļūst viendabīga. Pievieno sablenderētus cepumus un piedevas pēc izvēles (sukādes, žāvētas ogas, riekstus).
Biezpiena masu ievieto ledusskapī uz vismaz 6 stundām, lai atdziest.
Atdzisušu masu veido iegarenu sieriņu formā.
Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē, pārlej biezpiena sieriņiem un atdzesē ledusskapī vēl vismaz vienu stundu.