Mammas ābolu-riekstu siera kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 200 g cepumu,
  • 2 ēdamkarotes gaišā «Muscovado» cukura,
  • 4 ēdamkarotes izkausēta sviesta.

Virsai:

  • 600 g krēmsiera,
  • 175 ml pūdercukura,
  • 3 ēdamkarotes cietes,
  • 1 ēdamkarotes vaniļas cukura,
  • 3 olas,
  • 100 ml trekna skābā krējuma,
  • 2 lieli plānās šķēlītēs sagriezti āboli,
  • 75 ml pūdercukura,
  • 1 tējkarotes malta kanēļa,
  • 100 ml sasmalcinātu valriekstu vai mandeļu.

Gatavošana:

1

Cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos (virtuves kombainā vai blenderī), iejauc izkausēto sviestu un cukuru, rūpīgi samaisa. Gatavo maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu, kurā pirms tam ir ieklāts cepamais papīrs. Cep 10 minūtes 175 grādu temperatūrā. Tad atdzesē, neizņemot no veidnes.

2

Ābolus sagriež šķēlītēs, tās samaisa ar kanēli un cukuru un atstāj, lai āboli sasulojas.

3

Tad ar putotāju saputo sieru – mīkstu un gaisīgu. Iemaisa cukuru, cieti un vaniļas cukuru. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu un maisījumu ielej veidnē uz izceptās pamatnes.

4

Virsū kārto ābolu šķēlītes, kuras pārkaisa ar rupji sasmalcinātiem valriekstiem.

5

Kūku cep apmēram stundu, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Kad gatava, atdzesē, uz nakti liek ledusskapī. Nākamajā dienā noņem veidnes malu, pirms pasniegšanas pārlej ar karameļu mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...