Mandeļu cepumi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 115 g mannas,
  • 115 g cukura,
  • 50 g mandeļu miltu,
  • 15 g blanšētu mandeļu,
  • 1 vidēji liela ola,
  • pus tējkarotes cepamā pulvera,
  • pus tējkarotes dabiska mandeļu ekstrakta,
  • pūdercukurs apkaisīšanai – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Veselās blanšētās mandeles sasmalcina un noliek malā.

2

Bļodā sakuļ olu ar cukuru, līdz maisījums ir biezs un krēmīgs, tad iemaisa mandeļu ekstraktu, pievieno mannu, cepamo pulveri un iemaisa mandeļu miltus.

3

Iegūto mīklu ar mitrām rokām izrullē bumbiņās, kas nedaudz lielākas par valriekstu, apviļā sasmalcinātajās mandelēs un nedaudz atstatus citu no citas liek uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.

4

Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 8–10 minūtes, līdz cepumi ir pacēlušies un kļuvuši bāli zeltaini. Atstāj atdzist uz pannas 1 minūti, tad pārliek uz režģa un atdzesē pavisam. Kad cepumi atdzisuši, tos apkaisa ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Cepumi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...