Mandeļu cepumi ar pistācijām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Līga Zariņa, latviete Austrālijā
Vērtējums:

Šie ir cepumi, ko parasti cepu, kad gribas kaut ko vienkāršu un mājīgu. Atkarībā no noskaņojuma esmu tos gatavojusi daudzās un dažādās variācijās. Šķipsna kardamona pulvera tiem piedos skandināvisku noskaņu. Ja mājās nav mandeļu miltu, aizvietoju tos ar 25 gramiem rīsu miltiem un 50 gramiem kviešu (rīsu milti padarīs tos drumstalīgākus) vai kādiem citiem riekstu miltiem. Ja nav slinkums, reizēm es izkausēju tumšo šokolādi un tajā daļēji iemērcēju gatavus cepumus. Sievišķīgākai noskaņai izmantoju balto šokolādi un žāvētu aveņu drumstalas. Šoreiz nolēmu tos apviļāt pistāciju riekstos, un cepumi pazuda rekorda ātrumā.

Nepieciešams:

  • 200 g istabas temperatūras sviesta,
  • sēklas no 1 vaniļas pāksts,
  • 100 g cukura,
  • 175 g kviešu miltu,
  • 75 g mandeļu miltu,
  • 1 vesela ola un 1 olas dzeltenums,
  • 100 g sasmalcinātu pistāciju riekstu.

Gatavošana:

1

1. Saputo sviestu ar cukuru un vaniļu, līdz ir izveidojusies krēmīga un bāla masa. Iemaisa olu dzeltenumu, tad abus miltus. Kad mīkla gatava, uz pārtikas plēves vai bišu vaska drānas izveido garu desu, kuru ievieto ledusskapī vismaz uz stundu, bet labāk uz diennakti.

2

2. Kad mīkla ir savilkusies, to apsmērē ar sakultu olu un apviļā pistāciju riekstos. Pēc tam mīklu ieliek atpakaļ ledusskapī, kamēr krāsns uzsilst līdz 160 °C temperatūrai konvekcijas režīmā.

3

3. Mīklu izņem, sagriež aptuveni puscentimetru biezās šķēlēs un cep 14 minūtes vai līdz brīdim, kad cepumi ir gatavi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Cepumi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...