nepilna tējkarote citronskābes (vai daži pilieni citronu sulas).
Gatavošana:
Olu baltumus ļoti uzmanīgi atdala no dzeltenumiem, lai klāt nepiejaucas ne kripatiņa, un tad tos puto ar sāli, līdz masa kļūst krēmīga.
Tad pieliek 3 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru un turpina putot, līdz masa kļūst stingra. To ievieto ledusskapī.
Pusē no ūdens iemaisa želatīnu, atstāj uzbriest.
Katliņā ielej otru pusi ūdens, piemet atlikušās 17 ēdamkarotes cukura, citronskābi un, nepārtraukti maisot, vāra. No brīža, kad parādās burbuļi, turpina vārīt vēl 7 minūtes.
Noņem no uguns un verdošajā masā uzreiz iemaisa uzbriedināto želatīnu.
Ņem saputotos olu baltumus un, nepārtraukti putojot, tajos tievā strūklā lej sīrupu ar želatīnu. Kad viss pievienots, puto 20 minūtes, līdz masa kļūst bieza un stingra.
Paplāti vai kādu citu trauku noklāj ar cepamo papīru, uz tā uzber pūdercukuru un lej masu.
Nākamajā rītā sacietējušo zefīru apkaisa ar pūdercukuru, lai nebūtu lipīga, sagriež un ēd.
Maršmelovi II
Nepieciešams:
1 glāze ūdens,
30 g želatīns,
2 glāzes cukura,
1/2 glāze cukura sīrupa,
šķipsna sāls,
3pilieni vaniļas ekstrakta,
pūdercukurs un kukurūzas ciete – pēc vajadzības.
Gatavošana:
Želatīnu ieber bļodiņā, aplej ar pusglāzi ūdens un atstāj uzbriest.
Katliņā ielej atlikušo pusglāzi ūdens, pievieno cukuru, cukura sīrupu, sāli un vāra, līdz verdošais šķidrums met lielus burbuļus. Vārīšanas laikā cukuru nemaisa un apejas uzmanīgi, jo cukurs ļoti stipri sakarst.
Uzbriedināto želatīnu sajauc kopā ar uzvārīto šķidrumu, piepilina klāt vaniļas ekstraktu un puto ar mikseri 8–10 minūtes, līdz masa top bieza un gaisīga.
Masu ātri ieklāj četrstūrainā ar sviestu iesmērētā traukā, izlīdzina, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vismaz 5–6 stundas, lai sastingst.
Kad zefīrs sastindzis, to apbārsta ar kukurūzas cietes un pūdercukura maisījumu, jo tas ir ļoti lipīgs. Tad zefīru sagriež gabaliņos un apviļā arī sānus kukurūzas cietes un pūdercukura maisījumā.