Maršmelovu deserts Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Maršmelovi III

Nepieciešams:

  • 2 olas baltumi
  • šķipsna sāls
  • 20 g želantīna
  • 350 ml auksta ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura sīrupa (tas niansē garšu, bez tā var arī iztikt)
  • 400 g pūdercukura
  • 1–2 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • šķipsniņa citronskābes vai daži pilieni citrona sulas
  • 50 g pūdercukura (sijāšanai)
  • 50 g kukurūzas ciete

Gatavošana:

  1. Olu baltumus ļoti uzmanīgi atdala no dzeltenumiem, lai klāt nepiejaucas ne kripatiņa, un tad tos puto ar sāli, līdz masa kļūst krēmīga.
  2. Pusē no ūdens iemaisa želatīnu, atstāj uzbriest.
  3. Katlā ielej otru pusi ūdens un cukura sīrupu, piemet pūdercukuru, vaniļas cukuru, citronskābi un, lēni maisot, karsē uz mazas uguns, kamēr cukurs ir izkusis.
  4. Šajā brīdī uz mazas uguns citā traukā, lēni maisot, sāk sildīt želantīnu. Savukārt cukura un ūdens maisījumu bez maisīšanas turpina karsēt līdz 130 °C temperatūrai – tas var ilgt apmēram 10–15 minūtes.
  5. Kad minētā temperatūra sasniegta, uzmanīgi pievieno izšķīdušo želatīnu, bet pēc tam turpina karsēt uz mazas uguns. Vienlaikus visu puto ar mikseri un pamazām pievieno saputotos olu baltumus (ja tie ir sakritušies, tad pirms pievienošanas baltumus nedaudz ātri saputo). Sildot uz pavarda, puto apmēram 7 minūtes. Beidz putot, kad virspusē parādās mazs vilnītis.
  6. Maisu nekavējoties ielej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs un atstāj sacietēt. Kad tā kļuvusi stingra, apkaisa ar pūdercukura un kukurūzas cietes maisījumu, uzmanīgi apgāž citā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un apkaisa arī otru pusi. Sagriež gabaliņos un ļauj pāris stundas nostāvēties.



Maršmelovu un šokolādes deserts ar krekeriem

Ja mājās ir maršmelovi, šokolāde un krekeri, tad vajag pavisam nedaudz laika, lai pagatavotu vienkāršu, bet gardu desertu.


Nepieciešams:

  • maršmelovi,
  • gabaliņos sadalīta šokolāde,
  • krekeri.

Gatavošana:

  1. Karstumizturīgā traukā ieber šokolādi, virsū novieto maršmelovus un trauku uz 8–10 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 220 °C temperatūrai.
  2. Kad maršmelovi ir nedaudz apcepušies, trauku ņem ārā no krāsns un tā saturu bauda kopā ar krekeriem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Cepumi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...