Maskarpones siera kūka ar ķiršiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Svarīgi, šajā receptē neatbilst pagatavošana ar bildi, recepte rakstīts, ka pa vidu ir želejas kārta, bet to jāņem laukā un jāatstāj, ka želeja iet tikai uz kūkas ar saldētām ķiršu pusītēm.

Nepieciešams:

  • 300 g cepumu un 150 g sviesta – pamatnei.

Ogu želejai:

  • 300 g saldētu ķiršu (vasarā var izmantot svaigus),
  • 200 g cukura,
  • 20 g (1 paciņa) želatīna.

Krēmam:

  • 500 g siera «Mascarpone»,
  • 250 ml saldā krējuma,
  • 200 g pūdercukura,
  • 15 g (nepilna paciņa) želatīna.

Pasniegšanai:

  • piparmētru lapiņas,
  • fizāļi.

Gatavošana:

1

Pamatnei cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā, iepilda kūkas formā, kas izklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, pāris cm biezumā un izlīdzina. Uz 30 minūtēm formu ievieto ledusskapī.

2

Krēmam paredzēto želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens (50–70 ml), lai uzbriest, tad ūdens peldē izkausē un ļauj padzist līdz istabas temperatūrai.

3

Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pievieno maskarpones sieru un turpina putot līdz viendabīgai konsistencei. Tad, lejot šaurā strūklā, iemaisa želatīnu. Masu novieto virs pamatnes, izlīdzina un uz 30 minūtēm ievieto saldētavā.

4

Ķiršu želejai paredzēto želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens, lai uzbriest, tad ūdens peldē izkausē.

5

Nelielā katliņā karsē ķiršus ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izkusis. Noņem no uguns, ar karoti izņem dažus ķiršus, kurus noliek sānis, bet pārējos sablendē, pievieno uzbriedināto želatīnu, un, rūpīgi samaisa, lai želatīns izkūst. Želeju apmaisot nedaudz padzesē, pievieno veselos ķiršus, tad visu pārlej krēmam un formu uz 2–3 stundām ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē ar piparmētru lapiņām un fizāļu ogām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kūkas bez cepšanas

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...