Tā izcila siera kūka, kas «pacels debesīs» tos, kam patīk gaisīgi, ne pārāk saldi kārumi ar vasaras garšu. Ķiršu mērce šim desertam ir kā punktiņš uz «i», turklāt šī kūka nav jācep un arī želatīns nav vajadzīgs. Viegli, gardi un pavasarīgi!
Nepieciešams:
Mērcei:
Vispirms pagatavo ogu mērci. Ķiršus liek katliņā, pārlej ar ūdeni un pieber cukuru. Karsē uz lēnas uguns, un, kad masa sāk vārīties, uzņem laiku – 8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar pāris ēdamkarotēm auksta ūdens un tad pievieno katliņa saturam. Mērci samaisa un noliek atdzesēties.
Cepumus sablendē vai kā citādāk sasmalcina (piemēram, ieber maisiņā un paveltnē ar mīklas rulli). Izkausē sviestu, iemaisa cepumos un iegūto masu izlīdzina ietaukotā kūkas veidnē. Šo pamatni liek ledusskapī sastingt.
Ar mikseri puto saldo krējumu – pēc brīža, kad masa kļuvusi gaisīgāka, pa karotei pamazām pievieno cukuru. Uz putošanas beigām pievieno vaniļas cukuru un citrona miziņu. Saldajam krējumam jābūt saputotam vidēji stingri. Tad saputotajā saldajā krējumā pa karotei iecilā maskarpones sieru. Masai jābūt viendabīgai un bez kunkuļiem. Siera masu ieklāj kūkas veidnē un liek ledusskapī vismaz uz trīs stundām sastingt.
Pasniedz ar ķiršu mērci, dekorē ar piparmētru lapiņām.