Mazie aveņu siera groziņi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: «Danssuker»
Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 100 g sasmalcinātu «Digestive» cepumu (tie ir bezglutēna cepumi, bet var izmantot arī parasto «Selgu» vai kādus citus cepumus),
  • 40 g «Dansukker» brūnā niedru cukura (sausā),
  • 5 g «Dansukker »vaniļas cukura,
  • 25 g drupinātu lazdu riekstu,
  • 75 g kausēta sviesta.

Pildījumam:

  • 300 ml saldā krējuma,
  • 100 g «Dansukker» baltā cukura,
  • 100 g biezpiena,
  • 50 ml tropisko augļu nektāra/sulas,
  • 3 plāksnītes želatīna.

Dekorēšanai:

  • 200 g aveņu (var izmantot arī citas ogas – mellenes, zemenes),
  • 200 ml ūdens,
  • 25 g «Dansukker» baltā cukura,
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas,
  • 3 plāksnītes želatīna.

Gatavošana:

1

Groziņu pamatnes sastāvdaļas samaisa, ieklāj groziņu formās un atstāj atdzist.

2

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu, sulu un cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist, tad visu iemaisa biezpiena masā. Kad gatavs, pilda groziņos un ļauj sastingt.

3

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Ūdeni un cukuru katliņā uzvāra, pievieno citrona sulu. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist. Avenes izkārto uz groziņiem, pārlej ar želeju un atstāj sastingt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas, Cepumi, Konfektes, eklēri, vafeles

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...