Medus biskvīta torte Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Latvijas dzimšanas dienas svētku tortei noteikti ir jāizmanto tādi produkti, kas ir raksturīgi tieši mūsu valstij. Šajā gadījumā biskvītam pievieno medu un pildījumā izmanto brūkleņu ievārījumu. Kūkas pamattoņi ir divi – mūsu karoga krāsas, balts un sarkans. Vislabāk kūku gatavot dienu pirms paredzētā pasākuma, lai tā paspēj kārtīgi savilkties.

Nepieciešams

Biskvītam:

  • 6 olas,
  • 6 ēdamkarotes miltu,
  • 6 ēdamkarotes šķidra medus.

Krēmam:

  • 500 g siera «Mascarpone»,
  • 250 ml saldā krējuma,
  • 100 g biezpiena,
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura,
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura (ja vēlas masu saldāku),
  • 100–200 g brūkleņu vai dzērveņu ievārījuma (var arī izmantot svaigi sablenderētas ogas).
  • Dekorēšanai:
  • svaigas dzērvenes, Pūres aveņu trifeles, konfektes «Rafaello», bezē cepumi, kaltētu upeņu pulveris.

Gatavošana:

1

No minētā olu daudzuma cep 2 biskvīta kārtas – katrā pa 3 olām, 3 karotēm miltu un 3 karotēm medus. Biskvīta pagatavošanai olas dzeltenus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno medu un kuļ līdz masa ir kļuvusi gaiši dzeltena un dubultojusies vai par trīskāršojusies apmērā (kulšanas laiks apmēram 10 minūtes). Atsevišķi stingrās putās sakuļ olu baltumus, kulšanas laikā pievienojot šķipsnu sāls.

2

Olu dzeltenumiem pievieno izsijātus miltus un pavisam viegli, uzmanīgi iecilā. Tad uzmanīgi iecilā olu baltumus. Liek ar cepamo papīru izklātā veidnē (man bija 22 cm diametra apaļa forma ar noņemamām malām). Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160–170 °C temperatūrā 10–15 minūtes.

3

Kamēr cepas biskvīts, sagatavo krēmu – saputo saldo krējumu. 150 g maskarpones siera sajauc ar biezpienu (ja tas ir graudains, tad to sasmalcina), tam pievieno pāris ēdamkarotes saputotā saldā krējuma un 1 tējkaroti vaniļas cukura. Ja vēlas saldāku, tad pievieno mazliet pūdercukura. Visu samaisa viendabīgā masā.

4

Abas biskvīta plāksnes pilnībā atdzesē. Uz vienas no tām liek ievārījumu un tam virsū krēmu. Liek virsū otru kārtu. Sagatavo otru krēma daļu: samaisa pārējo maskarpones sieru, kuram pievienots palikušais putukrējums, 1 tējkarote vaniļas cukura un pūdercukurs pēc garšas. Sagatavoto krēmu liek uz tortes virsmas un malām. Dekorē kā katrs vēlas – es izmantoju svaigas dzērvenes, Pūres aveņu trifeles, konfektes «Rafaello», bezē cepumus, kaltētu upeņu pulveri. Liek ledusskapī savilkties. Un svētku kūka gatava!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi