Melleņu cepumi ar citrona garšu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 glāzes un vēl mazliet miltu,
  • 2–3 ēdamkarotes cukura,
  • 2–3 tējkarotes cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls,
  • 200 g bezpiedevu jogurta,
  • 1 ola,
  • 2 edamkarotes izkausēta sviesta (vai margarīna),
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas,
  • 1 glāze melleņu.

Glazūrai:

  • 1/2 glāze pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • pustējkarote rīvētas citrona miziņas.

Gatavošana:

1

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli. Jogurtu sakuļ ar olu, sviestu un citrona miziņu un iemaisa sausajā maisījumā, pieber un iemaisa mellenes.

2

Iegūto mīklu ar karoti liek uz cepamās plāts, kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 180 C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15–18 minūtes, kamēr cepumi top zeltaini brūni.

3

Samaisa glazūrai paredzētās sastāvdaļas un pārziež siltiem cepumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Cepumi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...