Melleņu sapnis Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Receptes sadarbībā ar «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 350 g kviešu miltu,
  • 220 g sviesta,
  • 90 g «Dansukker» baltā cukura,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 0,5 citrona miziņa.

Pildījuma:

  • 225 g «Dansukker» baltā cukura,
  • 150 g melleņu sulas (300 g saldētu melleņu),
  • 4 olas,
  • 30 g kviešu miltu,
  • 0,5 citrona sula.

Gatavošana:

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Citronu nomazgā un norīvē miziņu.

2

Visas pamatnes sastāvdaļas sastrādā mīklā. Ietauko četrstūrainu kūkas formu (apmēram 24 x 30 cm) un ieklāj viegli ietaukotu cepampapīru. Mīklu izklāj cepamajā formā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 10–13 minūtes. Atdzesē.

3

Atkausētas mellenes izberž caur sietu. Izspiež arī sulu no citrona.

4

Miltus ber bļodā un samaisa ar cukuru. Iemaisa olas un pievieno melleņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā. Pārlej pāri pamatnei un cep cepeškrāsns vidējā daļā vēl 15 minūtes.

5

Atdzesē. Sagriež kūkas gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kūkas bez cepšanas

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...